Вашият комфорт

В интерес на вашия комфорт.

Настоящата информация е предназначена да отговори на въпросите ви относно хирургична процедура,която е току-що извършена.

1.Когато упойката премине може да имате някакъв дискомфорт от оперативната намеса.Вашият зъболекар може да ви изпише медикаменти за болката,ако е необходимо.

2.Превръзката е сложена около зъбите.Тя е подобна на хирургичните превръзки употребявани и при друг тип операции.Тя служи за предпазване на раната и не би трябвало да ви притеснява.

3.Превръзката ще стане полутвърда за по-малко от няколко часа.След това може да издържи на силите на дъвкане без да се счупи.Яжте по-меки храни и отбягвайте прекалено горещи храни първия ден.След този период можете да се върнете към нормална диета.Въпреки това избягвайте яденето от страната на раната..

4.Превръзката би трябвало да остане на мястото си толкова дълго,колкото е възможно.Малки парченца може да се отчупят за седмица.Ако доста голямо парче се отчупи и падне,моля обадете се в зъболекарския кабинет.

Докато превръзката е на мястото си може да усетите незначителна болка или чувствителност на бузата или вътре в устата.Ръбовете на превръзката може да дразнят тъканите.Не се безпокойте че има нещо нередно в оперираната зона.Обадете се в кабинета,ако дразненето продължи по-дълго.

5.Промивките не са толкова важна част от лечението.Единствената цел е да имате усещането за по-добра устна хигиена.Не плакнете първите 24часа след процедурата.След този период,ако не чувствате устата си достатъчно чиста можете да плакнете на всеки 2 часа с топла вода или с разтвор на вода за уста.

6.Можете да използвате четка за зъби,както винаги до сега.Отбягвайте по-силно четкане на оперираното място и където превръзката е паднала.Опитвайте да пазите оперираното място от събиране на храна.Внимателно почиствайте с четка за зъби.

7.Можете да вършите ежедневните си задължения,да работите.Избягвайте прекомерни натоварвания от всякакъв тип.Прекомерното излагане на слънце е противопоказно първите 3 дни след операцията.Не плувайте.

8.Може да усетите лека слабост,втрисане или температура през първите 24 часа.Това не е повод за безпокойство,но въпреки това се обадете в кабинета.

9.През първите 4-5 часа след операцията може да има кръв във слюнката.Това не е необичайно,но ако кървенето е значително, вземете стерилна марля,нагънете я и нежно притиснете с палец от двете страни на раната/или върху превръзката ако ви е поставена/ 10 мин. Не махайте марлята през тези 10 мин. за да проверите дали е спряло кървенето.Ако кървенето въпреки това не спре,обадете се в зъболекарския кабинет.

10.Ако сте загрижени за процеса на възстановяване- обадете се в кабинета.